Напрегнат ден в пленарната зала. Спорове, скандали и над два часа,

...
Напрегнат ден в пленарната зала. Спорове, скандали и над два часа,
Коментари Харесай

След бурен дебат НС одобри изпращането на БТР-и на Украйна

Напрегнат ден в пленарната зала.  Спорове, кавги и над два часа, отдадени на подредбата на дневния ред на депутатите. Една от дилемите - изпращането на още военна помощ за Украйна.

Подкрепа за Украйна или национално изменничество? В този конфликт влязоха ръководещи и съпротива за концепцията да изпратим 100 бронетранспортьори от складовете на Министерство на вътрешните работи на Украйна.

„ За армията тази техника няма никакво отношение, тя е в Министерство на вътрешните работи “, сподели Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

Според президента „ Киев желае да води тази война “, а съгласно премиера – той повтаря „ съветски опорки “

„ На „ Ропотамо “ има едно-две оръдия, на „ Слатина “ и „ Гео Милев “ на ъгъла има малко оръдия, дайте да ги запишем “, отговори Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

„ Вие от Българска социалистическа партия може да извършите, колкото желаете опити, да извършите обиколка на музеите в България, предлагам ви да се качите на Бузлуджа и летящата паница и нея да изпратите “, сподели Ивайло Мирчев.

„ Не единствено половин патрон, нищо не би трябвало да се дава на Украйна “, съобщи водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

 „ Смятам че би трябвало да активизираме всички украинци, които са на територията на страната, да ги обучим и да ги комплектоваме с БТР-и, тъй като всички са очевидци за доста хиляди млади мъже, които карат скъпи коли в страната. По разпоредбите на войната те са дезертьори “, счита Андрей Чобанов от Има Такъв Народ.

Дебатът роди нов конфликт - изпращала ли е оръжия Корнелия Нинова като министър в кабинета " Петков ".

Няма да нарушим щатовете на мирновременните и военновременните формирования, с цел да предоставим избрана техника, сподели заместник-министърът на защитата

„ Да не се окаже, че сте продали повече, в сравнение с ние се опитваме да предоставим “, сподели Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС.

„ Какво ли не претърпях? търпях ви, мълчах ви. Призовавам ви, смелчаци, дето ходите да целувате ръката на господаря, свалете си имунитетите, с цел да ви осъдя и вас “, отговори водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Въпреки разногласията Народното събрание даде " зелена светлина " да изпратим старите ни бронетранспортьори на Украйна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР